Klasser Kundaliniyoga

Härlig lugn och effektiv yoga som gör skillnad i ditt mående. Bli fysiskt välmående, öka din självkännedom och bli balanserad. Vi använder alla yogans tekniker för ett gott resultat. Andning, mantran, fokuspunkter, fysiska övningar och meditationer.   

 Kalmar

Vi släpper stress, ökar vår rörlighet, rensar i vårt undermedvetna för att få en mer livgivande och härligare tillvaro.
För nybörjare och erfarna med start till hösten.
Kl 17:15-18:45 
Plats Namayoga
Borgmästaregatan 13
39235 Kalmar 


Drop in 200 kr
Hel kurs 8 gånger 1400 kr

Student/pensionär/långtidssjukskriven
Drop in 175 kr
Hel kurs 8 gånger 1200 kr

Mattor filtar kuddar finns att låna
Kom lite innan så att du hittat din plats när det börjar
Bokning via Mail, sms eller ring 


 Borgholm  

 Prova på yoga tisdagen den 10/1 2023 

 Kl 18:00-19:30 ingen kostnad. Anmälan krävs.  

Nybörjarkurs och för erfarna 

tisdagar med start den 17/1 2023 kl 1800-1930 

Vi släpper stress, ökar vår rörlighet, rensar i vårt undermedvetna för att få en mer livgivande och härligare tillvaro. Lite kortare övningar än fortsättningsklassen  

Hela kursen 18 gånger 2200 kr. 

Halva kursen 9 gånger 1200 kr.

Klippkort 8 gånger 1100 kr. 

Drop in 150 kr. Anmälan krävs.

   Fortsättningskurs 

torsdagar med start den 12/1 2023 kl 1800-1930 

Passar för dig som kan grunderna i Kundaliniyoga och vill ha lite mer utmanande yogapass för att gå djupare in i dig själv och öka ditt medvetande.

Hela kursen 18 gånger 2200 kr. 

Halva kursen 9 gånger 1200 kr. 

Klippkort 8 gånger 1100 kr.  

Drop in 150kr. Anmäl krävs. 

Plats IOGT-NTOs källarlokal ingång innergård. (Östra kyrkogatan 5 Borgholm)

Medtag yogamatta ,tunn filt och en kudde att sitta på. 

      Bokning via Mail, sms eller ring.

       Lite mer om Kundaliniyoga

Kundaliniyoga är en yoga utan krav och prestation. Vem som helst utan någon förkunskap eller vighet, rörlighet kan träna kundaliniyoga. Man börjar helt enkelt där man är och sen utvecklas man i sin egen takt allt eftersom. Yogan hjälper oss att släppa på stress, gå ner i varv, skapa en inre balans, höja vår energinivå och öka vår medvetenhet och tolerans för andra människor. Yoga betyder förening och då menar man mellan kropp, själ och sinne.


Ett yogapass är uppbyggt med att vi börjar med långa djupa andetag och en kroppsscanning för att bli mer medveten om sin egna kropp och sinne. Efter det tonar vi in till vår inre lärare för att förbereda kroppen och sinnet för yoga och meditation. Efter man har gjort ett antal yogapass så slappnar kroppen av och går in i en lite mer meditativt tillstånd efter en intoning. Sen kan det bli en pranayam (andningsövning) eller några uppvärmningsövningar innan den fysiska Kriyan (yogapasset). Kriyan har ett speciellt mål tex släppa stress, öka lungkapaciteten, förbättra immunförsvaret eller vad nu det kan vara. Det finns en Kriya nästan för allting. Själva Kriyan består av ett antal fysiska övningar som görs oftast med en koordinerad andning. Man har ett ögonfokus och ett mantra som man tänker samtidigt med övningen. Efter varje övning, med få undantag, så har man en kortare vila där de energier man jobbat upp i övningen får ge sin effekt i kroppen. Det är också ett sätt att lära kroppen att slappna av och släppa på spänningar. Efter det så är det dags för en lite längre vila och djupavslappning där hela Kriyan får bli en del utav din kropp. En försiktig väckning av kroppen som består av lite olika övningar som är en förberedelse för meditationen. Vi gör en meditation som tex kan vara en mantrameditation där vi chantar (sjunger) med eller en med någon andningsteknik. I de flesta håller vi händerna i en muddra (handställning), har ögonfokus, armarna i någon position eller gör någon rörelse. Det finns många olika slags meditationer och var och en har också ett speciellt mål precis som Kriyan. Där efter sitter vi stilla en liten stund för att meditationen ska etablera sig i vår kropp och sinne. Efter det tar vi långa djupa andetag igen och scannar av vår kropp och sinne för att känna om det blivit någon förändring efter detta pass och meditation för att träna vår medvetenhet. Sedan avslutar vi passet med en uttoning.

Under ett pass kan man i bland få upp en känsla, man kan känna sig ledsen, arg, frustrerad och det är helt ok då har man löst upp en spänning som någon tidigare känsla skapat i en och man slipper den sedan i framtiden. Man rensar också i sitt undermedvetna så man slipper reagera så starkt på vissa situationer.

Man behöver ha en yogamatta och en hårdare kudde att sitta på för att bäckenet ska tilta fram lite så att ryggraden får sin rätta form och energierna kan flöda lättare även en tunnare filt för att inte frysa under den lite längre vilan. Man går ner i varv under passet och då pumpas blodet inte runt så snabbt. Vatten behövs att dricka efter passet då det är mycket slaggprodukter och gifter som ska transporteras ut.      

Skapa din hemsida gratis!